Avusturya’da Bir Türk Sarraf, İşletmesinin Panjurlarını FPÖ Reklamı ile Donattı

Avusturya’da Türk sarraf Mehmet Özay, FPÖ lideri Herbert Kickl’in reklamını altın dükkanının kepenklerine yerleştirerek destek verdi. Özay, FPÖ’nün politikalarını inançla desteklediğini ve bu reklamı maddi karşılık almadan yaptığını belirtti.

Avusturya’da Bir Türk Sarraf, İşletmesinin Panjurlarını FPÖ Reklamı ile Donattı

UTKAN HABER (Viyana) – 29 Eylül 2024’te gerçekleşecek olan Avusturya Parlamentosu Ulusal Konsey seçimlerinde, Avusturya vatandaşlığına sahip, ana ikamet yeri Avusturya’nın herhangi bir eyaleti içinde olan  ve 29 Eylül 2008 tarihine kadar doğmuş olan (16 yaşını tamamlamış olanlar) herkes oy kullanabilir.

Avusturya’da takribi 9 milyon vatandaş arasında geçici seçmen sayısı 6.346.029 (6.396.812). Bunların yurt dışında ikamet edenleri 62.651 (61.953). Avusturya’da 400 bine yakın Türkiye göçmeni arasında bulunan 200 binden fazla Avusturya vatandaşı arasında 16 yaşını doldurmuş ve oy kullanma hakkı olan 100 bine yakın insan var. Yurt dışında yaşayan ve  başta Viyana olmak üzere diğer sekiz eyaletin seçmen kütüğüne kayıtlı olan Avusturya vatandaşları oy kullanabilirler.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Kış Öncesi Destek: Düşük Gelirli Hanelere 200 Euro Isınma Yardımı
Avusturya’da Kış Öncesi Destek: Düşük Gelirli Hanelere 200 Euro Isınma Yardımı

Yukarı Avusturya, artan yaşam maliyetlerine karşı düşük gelirli hanelere 200 ...

2024 Avusturya Seçimleri Öncesi Anketler: FPÖ Önde, Kickl Başbakan Olacak mı?

2024 Avusturya Seçimleri Öncesi Anketler: FPÖ Önde, Kickl Başbakan Olacak mı?


Avusturya seçimleri öncesi anketlerde FPÖ önde; ancak Herbert Kickl’in başbakan ...

Viyana Eski Eyalet Başkanı Hâlâ Şoför Hizmeti Alıyor: FPÖ Tepkili
Viyana Eski Eyalet Başkanı Hâlâ Şoför Hizmeti Alıyor: FPÖ Tepkili

Viyana eski Eyalet Başkanı Michael Häupl, görevden ayrılmasına rağmen şehir ...

Avusturya’nın Wr. Neustadt şehrinde bir sarraf, FPÖ (Özgürlük Partisi) lideri Herbert Kickl’in reklamını dükkanının kepenklerine donattı. İşletme sahibi Mehmet Özay (40), aslen Türk olmasına rağmen Kickl’in politikalarını desteklediğini belirterek, bu reklamı “tamamen inançla” yaptığını ifade ediyor.

FPÖ’nün hiçbir zaman hükümetin başında yer almadığını ve artık kendilerini kanıtlama vaktinin geldiğini düşünen Özay, “Bir açıklama yapmak istedim. Kickl ile doğru yolda olunduğuna inanıyorum,” dedi.

Özay, geçmişte Kickl ve partisi tarafından kullanılan “Daham statt Islam” ve “Viyana İstanbul olmamalı” gibi tartışmalı sloganlara rağmen FPÖ’yü desteklemekte bir çelişki görmediğini belirtiyor. “Biz Türkler çalışkanız, vergilerimizi ödüyoruz ve onun gibi milliyetçiyiz,” diyerek FPÖ’ye olan desteğini açıklıyor.

Bu reklam için FPÖ’den hiçbir maddi karşılık almadığını vurgulayan Özay, “Bunu bedavaya yapıyorum çünkü satılık değilim,” dedi. Afiş, seçimlere kadar dükkanın kepenklerinde kalacak ve eğer FPÖ birinci olursa, afişin üzerine kocaman bir teşekkür yazısı eklenecek.

Türk toplumunda ise bu siyasi hareket bazı çevreler tarafından eleştiriyle karşılandı. SÖZ partisinden Hakan Gordü, FPÖ’nün Türk toplumuna zarar verebileceğini savunarak bu desteğin tehlikeli olabileceğini dile getiriyor.

Resim: Fb – Memo Özay

Yayınlama: 19.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.