UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Heute medyasının haberine göre, Viyana’nın Stephansplatz bölgesinde yasak olan “Özgür Filistin” gösterisi düzenlendi. Bu gösteri Gazze Şeridi’nde yaşanan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği olaylara tepki olarak gerçekleştirildi. Ancak, bu gösteriye katılanlar İsrail devletinin tamamen yok edilmesini talep ediyordu. Bu, olayın tansiyonunu daha da yükseltti.
Viyana’da Yasak “Özgür Filistin” Gösterisinde 304 Kişiye Suç Duyurusu
Viyana’da aynı zamanda, Ballhausplatz’da Israelitische Kultusgemeinde tarafından düzenlenen başka bir gösteri de vardı. Bu gösteri, terör kurbanlarını anma amacıyla düzenlendi ve Yahudi toplumuyla dayanışma amacı taşıyordu.
Das Verbot der "Demo gegen #Israel" in #Wien interessiert stramme Moslems nicht!
Polizei weicht gläubigen #Hamas-Anhängern!
Bei #Corona-Kritikern (Familien, ältere Menschen,…) wart ihr weniger zurückhaltend, @LPDWien. 😉https://t.co/tCFv0de64X #w1110 pic.twitter.com/P0R6NVQ2bH— Hartes Geld (@Hartes_Geld) October 11, 2023
Stephansplatz’daki yasak gösteriye polis büyük bir güçle müdahale etti ve gösteriyi sonlandırdı. Gösterinin ardından, polis 304 kişinin kimliğini tespit etti ve bu kişilere çeşitli suçlamalarda bulundu.
Polis yetkilileri, olayla ilgili yaptığı açıklamada halkın düzen ve güvenliğinin sağlandığını belirtti ve olayların daha da büyümesini engellediklerini vurguladı.