Çarşamba, Şubat 4

UTKAN HABER (Viyana) – Heute gazetesi haberine göre, 25 Mart 2024 Pazartesi akşamı Viyana’nın 10. bölgesi Favoriten’de, kayıt dışı bir PKK protestosu, polis güçlerini harekete geçirdi. Göstericiler, belirlenen güzergahın dışına çıkmaya çalışırken, polisle karşı karşıya geldi.

Etkinlik, akşam saatlerinde, Hauptbahnhof’tan Reumannplatz’a doğru yürüyüşe geçen onlarca protestocu ile başladı. Columbusplatz’a ulaşıldığında, saat 19.45 sıralarında, göstericilerin polis barikatlarını aşma girişimi durumun tırmanmasına neden oldu. Polis, güvenlik önlemlerini artırarak göstericileri geri itmeye çalıştı.

Protestonun odağında, özellikle aşırı sağcı Türk hareketi “Gri Kurtlar”a yönelik öfke vardı. Kayıt dışı gerçekleşen bu gösteri, şiddet eylemlerine dönüşmeden önce, düzenleyiciler tarafından bir ölçüde kontrol altına alındı. Ancak atmosfer, gecenin ilerleyen saatlerine kadar gerginliğini korudu.

Saat 20.20 civarında, gösteri korteji başladığı nokta olan Hauptbahnhof’a geri döndü. Polis, göstericilere metro yolunda eşlik ederek, olası daha fazla tırmanmayı önlemeye çalıştı.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version