Viyana Eyalet Meclisinde Depremzedeler için sunulan önergeyi SPÖ ve NEOS reddetti! SÖZ Partisi Başkanı Gördü’den tepki gecikmedi


Viyana Eyalet ve Belediye Meclisinde, Türkiye’deki Depremzedeler için vize kolaylığı önergesine SPÖ ve NEOS partileri tarafından reddedildi.

Viyana Eyalet Meclisinde Depremzedeler için sunulan önergeyi SPÖ ve NEOS reddetti! SÖZ Partisi Başkanı Gördü’den tepki gecikmedi

UTKAN HABER (Viyana) – İsviçre, Hollanda ve Belçika, ülkelerinde ikamet eden Türk vatandaşlarının Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen akrabalarını ve yakınlarını geçici olarak ağırlayabilmeleri için yaptıkları vize başvurularına kolaylık tanıma kararı aldı. Şimdi gözler Avusturya’da! Avusturya bu konuda nasıl bir karar verecek?

Almanya, İsviçre, Hollanda ve Belçika gibi ülkeler vize kurallarını hafifletmeyi tartışıyor. Avusturya da vize işlemlerini hızlandırarak depremzedelere destek olmak istiyor ancak İçişleri Bakanlığı prosedürleri değiştirmek istemiyor.

Depremzedelere vize kolaylığı SPÖ ve NEOS oylarıyla reddedildi

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Türkiye’deki Depremzedeler için vize kolaylığı önergesi, 23 Şubat 2023 Perşembe günü Viyana Eyalet ve Belediye Meclisinde oylandı. Depremzedeler teklifini Yeşiller Partisi hariç başta SPÖ ve NEOS olmak üzere tüm partilerin oylarıyla reddedildi.

Viyana SPÖ reddetti
Yeşiller Partisinin Depremzedeler için vize kolaylığı önergesi, Viyana Eyalet ve Belediye Meclisinde SPÖ ve NEOS partilerinin oylarıyla reddedildi. Viyana SÖZ Partisi Genel Başkanı Hakan Gördü, söz konusu gelişmeyle ilgili bir sosyal medya paylaşımı yaparak, ‘’Bu nasıl mümkün olabilir? Aslıhan Bozatemur’da iddiaya göre karşı oy kullanmış, böyle zor günlerimizde nasıl red oyu verebiliyorsunuz’’ diye paylaşım yaptı.

Utkan Tv olarak Viyana SPÖ Eyalet Milletvekili Aslıhan Bozatemur’a konuyla ilgili bir mail gönderdik. Göndermiş olduğumuz maile henüz bir açıklama gelmedi.

Bild: Facebook-Aslıhan Bozatemur

Yayınlama: 23.02.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.